Spletna stran www.katalog-vretencarjev-slovenije.si je začela nastajati v letu 2014 kot moje diplomsko delo pri predmetu Zoologija pod mentorstvom profesorja dr. Franc Janžekoviča. Študiral sem biologijo in kemijo na Fakulteti za naravoslovje in matematiko univerze v Mariboru. Stran je dobila dokončno obliko in bila postavljena na ogled javnosti aprila 2015. Povezava do gradiva diplomskega dela.

Osnovni namen strani je omogočiti javnosti dostop do pregleda sistematike in posameznih vrst vretenčarjev, ki živijo v Sloveniji. Vsebino strani bom še nadalje oblikoval v čim bolj razširjeno, strokovno ustrezno, celoto. V kolikor imate vprašanja, pripombe ali predloge, me kontaktirajte preko e-pošte.

Uvodni članki in opisi posameznih skupin so povzeti po angleški knjigi: Miller, A. S., Harley, J. P. (2001). Zoology (sevent edition). New York: McGraw-hill companies.

Fotografije in slike, uporabljene na strani, so legalno pridobljene. Velika večina uporabljenega slikovnega materiala je na voljo pod odprto licenco Creative Commons 2.0 in 3.0. Slikovni material, ki ni več pod licenčno zaščito in je prosto dostopen, ima pridobljeno dovoljenje avtorja ali je iz lastne produkcije, je ustrezno označen. Fotografije kataloga imajo povratne povezave, kar pomeni, da s klikom na fotografijo odpremo nov zavihek oz. stran, na kateri je slikovni material bil pridobljen.

Video material izvira s spletnega kanala youtube.com, razen če je drugače zapisano. Vgrajen je samo video material, ki ima odobreno kopiranje in razširjanje ali dovoljenje avtorja.

Grafično oblikovanje, postavitev strani in vsebina so produkt lastnega dela v okviru diplomske naloge in je ni dovoljeno kopirati brez privolitve avtorja.

Vsa vsebina na strani je avtorsko zaščitena in je ni dovoljeno kopirati brez dovoljenja avtorja.

Kontakt: info(@)katalog-vretencarjev-slovenije.si

Pušnik Matjaž, prof. biol. in kem.

.